Senaste inläggen

Av Nevermind - 26 september 2009 22:13

Budgivning kulturnatten   Budgivning kulturnatten Norrköping  


Tack till alla som kom och tittade på vår utställning budgivning. Det är lite svårt att uppskatta men ca 200-300 personer kom till prästgården och såg verken av de tio konstnärer som deltog. 


Nedre bilden visar mitt bidrag en tolkningen av det 10:er budet. I bakgrunden ses Anne-Britt Stannerklints tolkning av det 9:e budet.


Ni som missade chansen har möjlighet att se hela utställningen i St. Olai kyrka med start 4/10 och två veckor frammåt.

ANNONS
Av Nevermind - 25 september 2009 18:22

äppelpaj  


För er som händelsevis tycker att det ser gott ut följer här receptet.


Smuldag

4dl vetemjöl

4 dl havregryn

2 dl socker

4 tsk bakpulver

300 g margarin

Äpplen

äpplen fallfrukt från arbetsterapeuten 4-6 st beroende på storlek*

honung kanel


* (om du inte har en arbetsterapeut kan du försöka få äpplen från din psykolog istället..skulle det vara så att du inte regelbundet träffar någon form av terapeut så har du säkert inga problem att få tag i äpplen på annat sätt.)


Gör så här

Sätt ugnen på 190 grader. Skala och skiva äpplena (välj bort de maskätna). lägg dem i en skål strö över socker och kanel i valfri mängd. Häll i flytande honung ett par matskedar efter smak. Gosa runt lite så att det blands väl. 


Blanda samman torrvarorna till pajdegen. Tillför matfettet. Rör ihop smuldegen väl. Smörj en pajform lägg i äpplena så att de täcker botten. Lägg smuldegan över äpplena.  Granera om så önskas genom att ringla lite flytande honung över degen. grädda 30-40 min. 


Lycka till

ANNONS
Av Nevermind - 25 september 2009 14:48

äppelpaj   

Jag skrev ju igår att jag fått äpplen av arbetsterapeuten. De blev idag en paj. Om man vill ha någon slags garnering på en smulpaj kan man ringla lite honung. Då skapar man något för ögat se bilden. Sen kan man så klart ha lite mera fantasi än vad jag hade men ändå det visar principen.


Glöm nu inte komma till Hedvigs prästgård ute på gården imorgon o se vår utställning 14-17..sedan från kl 18 inne i Hedvigs kyrka. Vädret verkar bli lovande.      


Trevlig Helg 

Av Nevermind - 24 september 2009 17:00

 


Efter ett halvt yrkesliv av dysleksi och materialutmattning börjar det bli dags att tänka på pensionen.

Det har flera gånger varit på tapeten. Diverse regeringar har haft olika stategier.. bidragen som vi oarbetsföra lever av kallas olika saker i olika tider. Nu finns det inte längre något som heter tidsbegränsat sjukbidrag. Nu ska vi utredas igen.


Varje ny regering vill utreda..omorganisera och sedan ändå landa i samma soppa. Det har hänt Persson gång efter annan och det kommer hända Reinfeltd oxå. För hur gärna man än vill så finns det ett botteskrap av medfarna individer som inte platsar i någon rehabiliteringsform. Människor som har fullt upp av livet i sig och inte kan bidra till arbetarklassens skattesänkningar. Det är inte utan att det känns lite märkligt att klandra "arbetarklassen" nedifrån.

Jag har träffat en jättebra arbetsteraput. Hon har inte äns försökt övertala mig till några vidare rehabförsök. Du är färdig ..tack för att du såg det.


GH var och klippte sig igår det kostar 700 att göra slingor..mycket för oss kastlösa..GH sa att hon fått en kram av frissan.. Då kunde jag kontra med att jag minsan var så tragisk att jag fått äpplen av arbetstereaputen..de ska vi göra paj på imorgon.


Av Nevermind - 18 september 2009 15:15

 


Ibland kan man känna att det fattats något i barndomen. Jag kunde till exempel aldrig lära mig rövarspråket. Gravt dyslektisk tillbringade jag all extratid som gick att hitta i ämnet svenska stödundervisning. Det lyckades till slut nu skriver jag ju någolunda begripligt. Men så var det det här med rövarspråket. När helst det skulle lekas röda vita rosen då behövdes ett krypterat språk. Inte äns när jag var för gammal för dylika lekar kunde jag vare sig kryptera eller avkryptera.


Barn kompenserar sig så gott det går kusin P och jag hittade på ett kodspråk vi kallade "p-språket" vi bytte helt enkelt ut alla volkaler mot "p". Det blev emellertid så pass krypterat att bara två kusiner på exakt samma våglängd kunde bitvis förstå varandra. Det stod rätt klart att "P-språket" inte skulle ersätta esperanto. Dessutom fanns en viss flexibilitet i "p-språket" det var ju inte alltid så lätt att veta exakt vad som var vokaler o konsonanter för ordblinda utövare. 


GH har försökt förklara rövarspråket, nu kan jag säga korta ord. Det är ett väldigt otympligt språk. I skrift är det till och med mera omfattande än finska..o då tror jag väl ändå att det står rätt klart för gemeneman att finnarna har det absoluta världsrekord i långa ord. Köp en finsk korsordsbilaga o du får den hemkörd. 


Idag när vi fredagsfikade på vår höstigt - globalt - uppvärmad balkong testade jag ett ord. "bob i lol"  sa ja var på GH gjorde en lattemättad fontängrimage. Bättre sent än aldrig.           

Av Nevermind - 17 september 2009 11:32


Den vanlige småbilsspekulanten kanske inte väger in följande senario i sitt bilval: Det är sent på kvällen när du upptäcker att du råkat köra in i ett shopingcenter tillråga på allt så är du inte ensam..en svart corvett ser dig och betraktar dig genast som inkräktare.


Det här skulle kunna hända vem som helst. Det är då det är så bra att brittiska licensfinancierade BBC i sann publicservice anda tar sig an att verkligen utreda detta. Du som funderar på en Fiesta kan känna dig trygg de 120 hästarna räcker väl på marmor. Vettens 200-300 hästars övertag hjälper föga efter som marmor är ett väldigt speciellt underlag för bilkörning. Se detta youtube inslag från Top Gear det ända tv programmet som tar biltestandet på allvar.     


Av Nevermind - 16 september 2009 12:36

 


Mycket speciell utställning Välkomna

Av Nevermind - 13 september 2009 20:13

råttor  

Grabbar strax under 40 är förmodligen inte en viktig målgrupp för ett företag som säljer delar för egen smyckestillverkning. Fröken Envis är ett företag som via nätet säljer sådnan saker. Jag vill verkligen avråda er från att ha med det här företaget att göra. Som keramiker gör jag lite motvilligt smycken då och då. På glitter känner jag mig inte så hemma av någon anledning. Det är lite för glittrigt helt enkelt hård permanentade små tjejer och krims krams. Dessutom får man betala multum för småstumpar av smyckesupphängnings annordningar. Självklart vill en mogen man beställa en hel rulle läderband istället o varför inte en hel kartong med skruvlås...Lite googlande ledde till Fröken Envis det hade det rätta sortimentet. En förskottsbetelning o det skulle vara på väg...trodde jag ja..Det visar sig nämligen att Fröken Envis är men än lovligt envis. Hon vill ha dina pengar men hon vill inte skicka dig något paket. 2 månaders tjat har resulterat i nada. Människan verkar vara upptagen hela tiden ..o jo vist ska det fixa sig men sen händer inget.. så ännu en gång undvik Förken Envis.           

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nevermind  med Blogkeen
Följ Nevermind  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se