Senaste inläggen

Av Nevermind - 3 december 2009 12:21

Fladdriga sushi tallrikar Jag har inga problem med att göra skulpturer..idiotjobb på 5-6 timmar det går bra..Men när jag skulle göra sushitalrikar så märktes det att jag aldrig lyssnat på mina lärare. De klasiska keramiska föremålen har inte intresserat mig. Det är dock så att det finns en viss svårightesgrad även i dessa vardagsföremål. Man måste välja en lera som är bra för ändamålet.


Efter första bränningen var de här faten släta.. det är inte ofta formen ändras speciellt mycket i glasyrbränningen.. För det mesta kan manandas ut efter skröjbränningen, men inte i det här fallet.. Man brukar så klart inte plantera om sina krukväxter så här års men ändå .. finns det någon som behöver krukskärvor med japanska tecken ??   

ANNONS
Av Nevermind - 26 november 2009 11:36

 

Nu när SAAB affären sprack passar sossar o andra oppositionella på att skylla på regeringen och näringsministern i synnerhet. Något av det mest verklighets främmande är väl uttalandet om att "man kunde infört en hög skrotningspremie mot att man bytt till miljöbil ...för att stimulera möjliga SAAB köpare" way to go.. Som om vi som åker omkring i hinkar skulle få så där en 10-15 lakan för att skrota våra klenoder.. o sedan gå och köpa en gigantisk SAAB för över 300.000


Hallå verkligheten anropar. En mycket hög skrotpremie under en tid skulle absolut vara bra för miljön men den hade inte hjälpt SAAB.. däremot hade den hjälpt asiatiska småbilar. I den verkliga världen är det just de små Asiaterna som eventuellt skulle vara inom ekonomiskt räckhåll för oss "hinkbrukare"


För övrigt föreslår jag att Vänstern o Sossarna själva köper SAAB för sina egna pengar. På 70 talet försökte staten frälsa varvsindustrin o det gick ju bra :-) .. Hur skulle det se ut om alla Eropas bilindustri förstatligades då skulle svenska skattebetalare konkurrera med tyska o franska (vilket vi redan gör för övrigt). I Lars Ohlys värld är det helt i sin ordning efter som en bilfabrik kan placeras där det behövs arbetstillfällen som en ren arbesmarknads åtgärd. Vi kanske rent av kan licenstillverka gamla Fiatbilar i Trollhättan.. bara göra plåten lite tjockare. Det "lyckades" ju i Sovjetunionen      

ANNONS
Av Nevermind - 23 november 2009 16:43

I september plockade jag med 4 stycken ekollon från högalids mycket ståtliga ekbacke. Grobarheten visade sig vara god nu tittar 4 unga ekar upp ur en kruka i fönstret. Kanske kan det bli ett bonsai projekt. Ekar ska egentligen inte gro nu de kommer fel i sin cykel. De kan heller inte överleva i längden utan vintervilan. Men som "krukmakare" kan jag ju leka Gud o göra ett undantag.


Alla träd som bildar vedartad stam kan bli bonsaiträd... men det är ett mödosamt riskfyllt och för växten smärtsamt projekt. Konstverken är så hårt beskurna att det är troligt att det i Japan o Kina finns patientföreningar för överbeskurna plantor. Det måste ha mängde med fantomsmärta efter förlorade tentaklar. Just nu tror de unga ekarna på nedrebilden att de ska växa upp och bli långa..men det kommer de aldrig bli..snart ska de beskäras första gången o det nästan ända ner till joren. Längs med den späda "stammen" finns "ögon" som alla är en slags plan "B". Här kan det växa ut en gren om det händer en olycka högre upp i växtkedjan. Det är egentligen väldigt elakt att skapa den här typen av konst. Det är på sätt och vis en bild av livet. Smärtsamt ofta överbeskuret med ändå vackert. 

ekollon   4 unga ekar   


Av Nevermind - 17 november 2009 21:30

Keramiskt lego
 Ibland kan man inte låta bli att spåra ur lite i ateljen:-)... Det ser ganska lekande ut på bilden men det är helt klart  en hög svårighetesgrad att passa ihop så här många olika glasyrer.   

Av Nevermind - 10 november 2009 10:01

Elmoppe 

Landstinget i Östergötland har beslutat att dra tillbaka allt ekonomiskt stöd till så kallade el-moppeder. En el mopped kostar mellan 15-50.000Kr och det är de främst fattig pensionärer som använder dem. Ännu ett exempel på vad som händer när politiker styr vården. Det är verkligen dags att avskaffa landstingen som politisk instans. Servicen kan se hur olika ut som helst beroende på vart i landet du bor... ändå betalar vi ungefär samma skatt.


Det behövs EN vårdmyndighet med EN administration. Så mycket pengar slösas på politisk cirkus runt om i landet. Beslutsfattarnas Inkompetens slår nya rekord dagligen. I samma anda föreslår jag att landstingspolitikerna i Östergötland helamputeras.     


Av Nevermind - 9 november 2009 15:52

längdhoppsplanka  

I helgen råkade jag komma på en ny livsfilosofi av en ren händelse. Det var i samband med den årliga kladdkakansdag. Ni missade väl föresten inte att fira den ?. Som IBS människa har man en normalt väldigt kontrollerad diet. Men det finns hopp dietisten har öppnat en dörr. "Du kan synda ibland" Kladdkakansdag är ett bra tillfälle. Det är här övertrampsfilosofin kommer in i bilden. Jag har aldrig hoppat längd frivilligt, något jag förövrigt delar med viss stolthet. I min påtvingade erfarenhet rymms mest bilder av röda flaggor. Röda flaggor hör förövrigt hemma inom racing.. de har sedan hänsynslöst kopierats in i idrottskretsar. Hur som helst konsekvensen av den röda flaggan har ialla fall inte ändrats i grunden. Det är en negativ symbol.


Det fina med övertrampet är att det inte har någon betydelse om ett uns av tån bryter mot reglerna eller om du har flera meters övertramp ..det är lika underkänt i alla fall. Med andra ord ska du fela varför inte göra det ordentligt. Det har ju ingen betydelse ändå... jag menar vad är den målchans värd egentligen. Vad är det för vits med att vara nära..nästan godkänd..det ger ju inget extra. Så IBS medmänniskor ska ni synda gör det ordentligt.       

Av Nevermind - 4 november 2009 16:50

Ex idol  

Det är inte ofta man funderar över vad som händer föredetta deltagare i såpan Idol. Jag vet att för så där två år sedan skrev jag lite småsarkastiskt om Andreas Sjöberg. Han var och förmodligen är en fantastiskt sångare enligt de hörandes standard. Det han hade emot sig var väl det att han var lika karesmatisk som sentida findska världsmästare i Formel 1. Han var en "Iceman". Jag hittade Andreas hemsida. I år fanns 5 inlägg på bloggen. Det har tydligen getts ut en platta o minsann till Jul ska det hända något. En gammal idol som mera säkert har ett gigg i helgen är Christoffer Hiding. Det råkade jag se på en landsorsanslagstavla av en slump. På lördag spelar han i missionskyrkan i Finspång. Gratis entre desutom. Lycka till Christoffer.   

Av Nevermind - 31 oktober 2009 18:50

Mårtenmässan Brunnssalongen 2009  

Större delen av Mårenmässan är nu avklarad. Konst och hantverksälskare har nu bara morgondagen söndag på sig att se utbudet. Ta den chansen vi öppnar 10 och slår igen 16. Så här inför 3:e perioden är vi trötta men tacksamma för de som uppskattat och handlat av de utsällda objekten. Imorgon hoppas vi att vår fantastiska medutställare Anne-Britt Stranerklint får sälja några av sina underbara målningar. Välkomna.   


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nevermind  med Blogkeen
Följ Nevermind  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se