Senaste inläggen

Av Nevermind - 16 januari 2010 18:45


Let's have a black celebration.. celebrate the fackt that we seen the back of another black day.. En av mina signaturmelodier från 80:talet. O vist är det ett sätt att konfrontera livets oundvikliga svårigheter. GH hittade en hipphopp låt idag o la ut på sin blogg klart munter..klia lite i huvet vad minns jag av hipphopp inte mycket men Petters "vinden har vänt" om den nu heter så ? den fanns i minnet. Den bjuder upp till munterhet på ett hämdfulltsätt. Hitta den på youtube varsågoda.  

ANNONS
Av Nevermind - 11 januari 2010 15:18

I utkylda hus och uppvärmda enrummare ligger fattigpensionären och ruvar. Mätta av soppa kokt på buljong och morot .. den fattigaste veckan i månaden har börjat .Allt som måst avvaras i Julhelgens pryhysteri amaoteras nu långsamt av med den billigasta av billiga aktiviteter SOVA..nu inväntas den 18:e . Billig krokig o sur ved stuvas i gistna pannor.      

ANNONS
Av Nevermind - 5 januari 2010 12:33

Det känns som om den här bloggen håller på att bli enbart en keramikers dagbok. Utbrännd och materialutmattad så hinner o orkar jag inte reflektera så mycket över den förbipasserande verkligheten. Mustangen har i alla fall fått en boggie. Det sägs att den blott 4 hjuliga mustangen gnisslade en hel del i kurvorna o det kan man lätt tro på när man ser det gigantiska axelavståndet.


Ha ett gott 2010

Av Nevermind - 30 december 2009 22:23

Enkelboggivagnen mustangen användes i Norrköping Göteborg och Malmö.

Högertrafiken tog död på mustangerna. I Norrköping byggdes ett fåtal om till högertrafik de flesta skrotades ut eller såldes vidare. Som en liten kulturgärning har jag gett mig på att avbilda denna lilla chramiga blott 4-hjuliga spårvagn.


Bilden visar skulpturen i rått tillstånd. boggin kommer göras i en speciell svart lera och monteras först efter första bränningen. Engobinfärgningen kommer inte falla ut förens efter första bränningen. 


Följ utvecklingen på migust.se Gott nytt år

Av Nevermind - 23 december 2009 21:50

  Två tomtar säger God Jul  

Av Nevermind - 16 december 2009 21:21

julpynt Idag hade vi julpyssel i dövskolan. Sveriges näst minsta folkhögskola bör definitivt beskrivas som en särskola i jämförelse med en vanliga skolor för friska & hörande. Vi är alla döva och materialutmattade med begränsningar i alla riktningar. När det kommer till pyssel så är det lekisnivå på aktiviteterna. Pepparkaksbaket gav litet utrymme för kreativiteten med den givna mängden deg. Kände ändå förpliktelsen att som keramiker i alla fall ge papparkaksgubben ett paraply. Ljusdekoration och scrapbooking av julkort var helt okey ..där finns stort utrymme för design. 


Men när jag satt där o komponerade pinsamt enkla besticksdekorationer kändes det lite som "hur hamnade jag i särskolan egentligen?" Väl hemma efter avslutad skolvecka ..en skolvecka som består av EN dag.....då inser jag nylandad o utomjordiskt trött att det är precis där jag hör hemma...Sen väljer jag att i sann Mogårds-anda fokucera på de elever som är mycket sämre än jag o se hur de uttrycker glädje över vad några små klipp med sax kan göra i ett färgat papper.


Det är väl en julig sensmoral att du kan vara glad över det du faktiskt kan. Vinden kan du aldrig jaga ifatt..hissa istället upp din spinnaker och segla..går sen inte din skuta lika fort som andras tycks göra ..ja då är det inte ditt fel..du har inget ansvar över storm o stiltje..du är och det räcker.    

Av Nevermind - 7 december 2009 16:47

Gul atos  

En del anekdoter blir mycket bättre på teckenspråk. Vi brukar ha som en övning i skolan att vi berättar små upplevda vardags episoder för varandra i dövskolan som ren övning. Utbrännd som jag är så handlar de flesta av mina anekdoter nästan alltid om fel som begotts.


Här om dagen när frosten bet hårt i vår illa korean så lossade ett dörrhandtag .. det blev en bra berättelse.  Onsdagans episod är redan klar den handlar om utbränd dyslektiker som köp ett vänster hantag iställer för ett höger handtag från skroten..


Om kvaliten håller samma jämna socialklass 3 nivå kommer det antagligen behövas även ett vänsterhandtag vad del lider. Till alla ni som eventuelt  tänker bryta er in i vår bil.. bryt på vänster sida..ett sådant handtag har jag i reserv.. iof så finns det ju inget handtag på höger sida så den här informationen kanske är onödig. Men man vet ju aldrig tjuvar kanske också drabbas av utbrändhet.

Av Nevermind - 4 december 2009 17:52

 

Utbrändhet drabbar interlektet mer än något annat se bara en liten episod ur verkligheten. 


Vår lille korean har haft lite svårt med sikten. Salteländet har bara smetats ut på "näthinnan" även om man aktiverar tårkanalen . Det var dags att införskaffa nya ögonlock. Senast en operation av det här slaget utfördes av mig var på en SAAB 90 då menar jag inte årsmodell 90 utan modelbeteckning. Den bilen var mycket äldre än så. På den tiden slog man bara i en liten katalog fick fram ett nummer o hittade snart ett paket i hyllan med motsvarande nuffror.


På macken verkade det finnas 3 olika alternativ för vår korean. Konstigigt tänkte jag det vill kanske erbjuda i olika prisklasser. Märkligt nog var de även olika långa..aha man får välja hur mycket sikt man vill ha..vandrade ut på parkeringen o mekade först färsiktigt med ett blad för att ta med in i kliniken o jämföra..därefter brukades lite mera våld o det föll bort..bra hittade en variant som var lika lång..


Mack människan undrade om jag skulle byta höger eller vänster eller båda..

-båda ..

-då ska du ha en till höger o en till vänster alltså ..

-eh ja just det ..-

ska det vara med eller utan spoiler..-

tja vi har ju ingen sportbil så utan kanske då..-

-okey finns bara till passagerar sidan

En lång med vinga låg p disken o en utan vinge

-kan jag inte bara ha två sådna där utan vinga

-Nej det är olika långa..

-va är det olika så var det inte på min gamla "90"

-ja de är olika långa.. sen förklarade pedagogen

-att symbolen med rattern betyde förarsida o den med bara en stol är passagerarsidan, den där tredje som du tog med hit den är till bakrutan.vill du byta den oxå

-nä det behövs inte. O sen när du öppnar den här torkarbladshållaren så gör du så här - man behöver inte ta i alls ..

nähä kan du visa det där igen jag använde en tång förut för att plocka bort 

-ja ser det
Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nevermind  med Blogkeen
Följ Nevermind  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se