Senaste inläggen

Av Nevermind - 1 juli 2010 22:13

Enligt egen utsago.. Östergötlands största shopping centrum bjöd på en klassiker här om dagan. Härligt att se något som utstått tiden i i denna miljö. Det gigantiskt shoppingtemplet är ju annars en plats där rättroende bara tillber och dyrkar det allra senaste. 

ANNONS
Av Nevermind - 15 juni 2010 16:13

Skulpturen "Kains öga" ingår nu mera i Hedvigs prästgårds permanenta konst. Det här betyder att jag nu mera kan kalla mig "offentligt reprecenterad". Nu är det ju inte ett konstmuseum som tagit den till sig så man ska väl inte dra för långa växlar på det. Det är ialla fall en plats där skulpturen hör hemma och hoppas jag kommer till nytta i pilgrimsgårdens verksamhet.  Skulpturen kom till förra året i samband med kullturnatts evenemanget "budgivning". 10 konstnärer inbjöds att tolka varsitt av budorden. Kains öga är en tolkning av det 10 budordet. Skulpturen tillverkades 2009 och har idag donerat till den plats där det mest av allt hör hemma. Den som vill beskåda denna tigest kan bege sig till Hedvigs prästgår i centrala Norrköping. Skulpturen finns i biblioteket på andra våningen. 

ANNONS
Av Nevermind - 15 juni 2010 10:55

Det är inte så lätt att vara kamera operatör när man ska filma drift med liten RC bil. Men många klipp senare återfinns den lilla tingesten på de flesta filmrutorna. 

Att kalla det högklassig underhållning är väl att ta i men något slags kulturyttring är det väl i alla fall.

Av Nevermind - 4 maj 2010 17:48

Det har inte blivit så många promenader på sista tiden. Men idag kom jag ialla fall iväg. Det var andra gången jag såg den här pimpade ryssen men första gången jag hade kameran med. Misslyckad styling ser man nästan överallt. Men det här kan knappast vara produkten av en okunnig testosteron hög yngling utan sinne för estetik.


Nej det här är en medveten konstnär. Den här installationen vill säga något djupare. Men vad är det den vill förmedla. Om det sovjetiska ursprunget har del i budskapet är oklart..det kan ju även vara en produkt av låga kulturanslag.


Jag lämnat det öppet vad betyder den här installationen.. vad vill den säga.  

Av Nevermind - 24 april 2010 11:47

Jag bloggar väldigt sällan. Livet i sig måste hinnas med. Oändliga möten med samhällets företrädare blanketter, intyg och verifieringar tar sin tid. Byrokratin blir bara större och större i det kontantlösa samhället. Att åka buss är inte så lätt. Nu har busspassen 2,0 introducerats. Resenären måste använda båda händerna. Jag köper ömsom ungdomsbiljett vuxen och senior.


Jag siktar alltid på rätt knapp men vad ska man göra när man måste hålla i sitt gångredskap vara redo med kortet och sikta på rätt knapp samtidigt... dessutom är det alltid kö till mackapären vilket gör att bussen redan är i rörelse när allt detta ska utföras. I början var jag ambitiös men nu sätter jag mig bara om det finns en ledig plats. Annars faller jag i knät på någon i handikapplatsen. Ett nytt betalningsförsök kan utföras vid nästa hållplats om ingen hinner före.


Introduktionen var självklart inte smärtfri och enligt tidtabell. Vässentliga biljetter för oss som pendlar slumpmässigt visade sig svårare än väntat att ordna. 10 dygnskorten ska kunna köpas om några veckor lät östgötatrafiken difust meddela.

Det har lätt till att jag istället gett mig ut på vägarna. Trots vår lilla koreans förvånande aptit i förhållande till sitt nätta format så blir det ändå billigare än att åka buss. 


Morgontrafiken är väldigt hetsig. Det finns ingen medkänsla i världen för uttjänta koreaner som inte orkar åka 90 km/h i uppförsbackarna. Den arbetande volvoklassen har ingen förståelse för fattigpensionärens levnadsvillkor. 


Jag har börjat öva på att skulptera människor. Lite dråpligt förvägrades jag publicera bilden ovan på facebook. Ett medelande "too tall or too skinny" poppade upp på skärmen. Jag tycker inte att människan är varken lång eller mager :-)

Av Nevermind - 12 april 2010 16:55

I drifting ska man helst ligga nära varandra och köra synkroniserat i vilda uppställ utan att tappa kontrollen och utan att köra ihop. Drifting har alla moment parallellt simhopp har fast är roligt på riktigt.Av Nevermind - 14 mars 2010 11:19

Bilden visar den maximalt handikappanpassade schalgerkvällen. Andreas sjunger "lately I´v been trying not to fall apart" Tolken på svt.se är endast någon sekunde efter. Riktigt roligt att det funkade så bra. De 2 tolkarna var helt briljanta. De orkade tolka alla sångerna pluss allt tal. Sångerna var väldigt vackert översatta till teckenspråk...  ni som inte är insatta i teckenspråket så kan jag bara säga att det inte är lätt att översätta "poetiska texter" så det blir visuella och upplevda.


Vinnarlåten hade en strof om att "I can't be someone else"  Där hade tolken verkligen hittat meningen i orden och tecknade typ " jag kan inte gå in i en annans personlighet - ta på mig någon annans mask" fritt översatt tillbaka till svenska. I Olas sång gjorde den malige tolken en stor insats för att vi skulle få en känsla för låtens rytm och tempo genom att markera rytmen när det fanns tid att göra det.   TACK!!! till Public Service       

Av Nevermind - 11 mars 2010 14:00

 

Ett vanligt problem för oss som gillar sport men hatar idrott är att allt ska säljas i paket. Viasat on demand har ett "sport packet" som namnet anger så ingår så klart Formel 1 och GP2 som ju är lite svensk intressant nu mera. Tyvärr så väljer man att slänga med en massa idrott oxå. Det känns som TV shop ringer du nu så får du även europatouren i golf och chamipns leauge.. svarar du inom 5 minuter ingår allsvenskan i hockey KHL och NHL live.. Det slutade med att jag köpte sportpaketet efter som det blev billigare än att köpa varje enskilt race. Men vad ska jag med en massa golf ..Rysk profs hockey och för all del svensk farmar hockey till ???. Och Champions leauge vad är det egentligen. Om nu allt ska förpackas kan man inte göra ett idrottspaket för den som är intresserad.  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nevermind  med Blogkeen
Följ Nevermind  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se