Senaste inläggen

Av Nevermind - 27 september 2010 11:35

Några av den nya alstren ses ovan. Vi kommer sitta i kafédelen välkomna att titta in. ca 40 uställare medverkar det blir en stor blandning av hantverk och konst.  

ANNONS
Av Nevermind - 22 september 2010 20:21

 

Krassliga människor runt om i landet har de senaste åren fått en lien bit lagtext citerad från Försäkringskassan. Frasen jag menar är denna " alla på arbetsmarknaden förekommande arbeten inklusive lönebidrag och skyddad anställning" Jag har själv läst den i ett brev addreserat till mig.


Frasen avser vem som ska ha rätt till ett varaktigt sjukbidrag. Inte så konstigt att folk blir utförsäkrade hur skulle du själv tolka texten. För att kvalifisera sig till denna allmänna försäkring måste alltså en person vara okapabel alla arbeten som finns på hela arbetsmarknaden inklusive lönebidrag och skyddad anställning. 


I praktiken betyder det här att alla som andas själva är kapabla att utföra någon form av arbet. Det skulle ju kunna vara så att det någon stans i överkalix finns en tjänst som hissunderhållning i en väldigt djup gruva. Eller kanske behöver Åvantorp IF en maskot på deltid. Rent teoretiskt alltså.. det skulle kunna hända. 


Skulle det visa sig att det inte finns.. ja då är det inte Alliansens fel eller problem.. Det kan inte vara det här ni ville ? eller? . Den tidigare formuleringen löd "på arbetsmarknaden normalt förekommande arbeten" Här gavs alltså ett utrymme för att beakta verkligheten. Kommer att tänka på 80 talet och en annan hårdhänt politiker.


"They're casting their problem on society. And, you know, there is no such thing as society. There are individual men and women, and there are families


Margret Thacher


 
  

ANNONS
Av Nevermind - 25 augusti 2010 17:17

Såg debatt igår. Den eknonomiska politiken är ju där intensionerna visar sig i verkligheten. Det Kroniskt sjuka har ju de senaste åren fått reda på att de inte alls är kroniskt sjuka.. det finns iställt instiftat en sista dag när sjukpenningen dras in och personen är åter arbetsför. I stället för att "låsa fast människor i bidrag" ska det hjälpas med tillfälliga omställningsbidrag (a-kassa/sjukpenningen/sjukbidrag). Lite kan man ju fundera över om det är helt okänt vad kroniskt betyder och vilken omställning som menas. Är det kanske omställningen mellan liv och död som åsyftas. :-)   

Av Nevermind - 19 augusti 2010 19:45

Jag vet inte hur många av er som i sömnlösa stunder ägnar avancerade tankar åt bilars tillblivelse. Embryostadium, celldelning och de olika faserna fram till födseln. För er som känner att ni törstar efter kunskap i detta ämne kan jag inte låta bli att ge er lite kunskap. bilden visar en folkvagn i vecka 8 ..huvuddragen är redan tydliga ...taklinjen omisskännerlig.. antydan till vindruta kan anas liksom placeringen för de ännu outveckade A-stolparna.


Det är ännu omöjligt att typbestämma fostret detaljer.. modellbeteckning blir skönjbara först fram emot vecka 25. välkommen att följa med i utvecklingen. Om förlossningen går som den ska finns den nyfödda att se på Hantverkarnas höstmarknad den 2-3 oktober i himmelstadlunds brunnssalong.         

Av Nevermind - 8 augusti 2010 17:38

Taggiga kastanjer hänger tungt.. färdiga för avfyring.

Rönnbären börjar få sin häliga oranga färg.    

Äppleskörden verkar ta fart av senkommet regn.

Sommarpartyn har lämnat ostädade klippor.

Till och med vädret talar förändring

Hösten prövar sin kostym

Strax väntar behagliga september

Längre prommenader kan förtas utan akut vätskebrist

Stressen som pinat notoriskt trötta tappar sitt grepp

Tiden känns bromsa in


Hösten kommer inte med mera kraft

Den kommer med lägre krav

Dags att sluta låtsas

På med koftan o var dig själv

Välkommen höst

Av Nevermind - 18 juli 2010 13:07

Farmville är egentligen inte bättre än 90-talets Tamagotchi. Bara lite mera sofistikerat. Skaparna har lyckats göra ett spel som utan att egentligen gå ut på något fått miljontals användare. Man kan närmast likna farmvill med ett dockskåp som byggs bredvid dina vänners dockskåp. Lite simcity känsla infinner sig ..du är torparen som ska ta dig upp genom stånden byta grepen mot en traktor bli en  "Lord of the plow" Gården avspeglar lite din person. Är du ordningssam hänger frukten kvar i träden blir korna mjölkade.. vissnar säden. Eller är du kanske pedant bygger alléer hagar och parker. Man kan se Farmville som en kreativ installation. Det kittlar och irriterar samtidigt.    

Av Nevermind - 6 juli 2010 17:40

I krysstagen har man alltid svårt att välja rätt utgivare. Vem gör bäst korsord egentligen de är ju alla "bäst". Själv vill jag att det ska vara utmanande klurigt utan att kräva uppslagsverk. Veckotidningarna har en bra mix av lätt och svårt. De har även ett charmigt motsägande innehåll.


Halva tidningen är kakrecept och den andra halva bantningstip. De är utmärkta toalett literatur för långsamma magar. Små berättelser som inte tar så lång tid att läsa och för den riktigt tröga magen finns noveller. För mig är det mittuppslaget som gäller, korsorden erbjuder utmärkt tidsfördriv.      

Av Nevermind - 2 juli 2010 11:18

Äntligen återvände 2 meter barfota designer i rutan. Ja Ernst har blivit större än sig själv men det finns fortfarande spår av den ursprunglige Ernst.. ni vet han som charmigt inte riktigt viste själv att han hade talang. Nu är han istället patetiskt underhållande och alltjämt skapare av god design. Är det något som verkar märkligt finns parafraserna alltid där som bekräftar och övertygar om att tanken är god.


Jag väntar på den välljudande ordsalvan som kommer förklara frånvaron av innertak i årets sommarprojekt. Jag misstänker att det kommer krävas en och annan kudde för att dämpa lyhördheten mellan våningsplanen. Och var ska han göra av all el och vatten dragning.. kommer den se charmig ut i sin öppenhet? Kanske blir det mässingsrör. Jag tror att Ernst kommer vilja ha toaletten längst upp i huset. Då kan han sitta där barfota och spana ut över bäcken. Så skulle jag vilja ha det..Ett praktiskt klaffbord framför den icke handikappanpassade utan istället komfortabelt låga toastolen.. Ett klaffbord där man kan lösa korsord och fundera. Det klaffbordet är ett projekt jag verkligen väntar på. korsordsbordet på toan Ernst det borde du kommit på vid det här laget. 


Vist var det konstigt att Ernst inte gjorde en ljusstake i den första episoden av sommar med Ernst. Jag gissar att årets stake kommer vara en historia i metall det skulle passa byggnaden.      

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nevermind  med Blogkeen
Följ Nevermind  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se