Senaste inläggen

Av Nevermind - 8 september 2009 20:25

scalextric mugg  

I ett vilt kreativt ögonblick kom dessa muggar till. De är en gåva till en Scalextric entusiast. Men ni får inte skvallra för paketet har nog inte kommit fram ännu.  

ANNONS
Av Nevermind - 3 september 2009 10:43

Idag är det 42 år sedan högertrafiken infördes. 8 år tidigare 1955 uttalade folket i en omröstning önskemål om att fortsätta vara en vänsternation. Att resten av Europa utom de exentriska britterna redan höll till höger var ingen anledning för Sverige att byta fot. Inte heller det faktum att bilarna faktiskt var vänsterstyrda och anpassade för högertrafik bröt igenom den kompakta konservatismen. Men så till slut tog regeringen ändå ett beslut 10 maj 1963.


1980 var det dags igen för en viljeyttring i kärnkraftsfrågan. Den här gången sa folket just ingenting mer än ett nja. Idag är det ju plöttsligt jättepoppis med kärnkraft. I händelse av en ickekatastrof är det rent av klimatsmart..o vi som har massor med uran i bergen som bara ligger där och väntar på att klyvas. Där hade folket ett halft rätt så här långt.


1994 sa folket helt plötsligt ja i en folkomröstning. Men ändå skulle det visa sig att det inte var ett helt ja utan bara ett till viss del. För 2003 ville en vek regering med fet statsminister igen konsultera folket.. tveksamma inför det lilla delmomentet om valutan. Naturligtvis sa folket nej. Nu när en stark valuta hade varit bra är det en och annan som undrar om det kanske månne var ett felaktigt beslut. 2006 blev det åter en höger omläggning. Arbetarna fick lägre skatt o nu börjar vi mycket riktigt känna oss tveksamma även till detta.


Ut hela detta meningslösa spånande kan man bara sia i att vi kommer införa euron som valuta antagligen som sista land i EU om nu inte britterna är ännu mera konservativa. På sikt kommer vi antagligen ångra att vi sa ja till EU 94. 2010 kommer vi få en sosse regering som i 12 år återställer skatten o sedan höjer den lite till. Det i sig kommer vi också ångra någon gång  2022. Det bästa är kanske att vi har en diktator som just inte har en åsikt om något o som inte är sen att ändra sig. Kanske en yngre variant av galma centerledaren Jaha Johoansson.    

ANNONS
Av Nevermind - 30 augusti 2009 13:25

Igår var det åter dags för den årliga Cruising Norrköping. Härligt V8 muller fina bilar och starka personligheter. En dumstrutsförsedd "aphängande" mopedist stod för det mest exentriska inslaget. Ratroddarna var så klart där och visade upp sina traditionella maner...bakdelar ölburkar och allmän attityd.


Kolla in alla bilder här och döm själva  

Av Nevermind - 26 augusti 2009 21:06

Idag var det kanske höstens första dag. Har ialla fall hittat några indikationer idag. Nyanläd i äggskallabyn dröjde det inte många steg innan himmelen öppnade sig. O då var det inte ett vackert stämningshöjande höstregn utan ett "värsta-PI-regn" som man säger på teckenspråk. När jackan hängde på kroken i klassrummet droppade den som en nyladdad kaffebryggare.    


Efter fullgjord dag på väg ner för en ekbacke såg jag det..det första helt gula lövet liggandes på marken. Höstens schema har gjort onsdagarna längre. Är inte van vid att åka dubbeldäckare hem. Det brukar ännu vara lågtrafik när jag åker hem. Trött efter en lång dag försökte jag från andra våningen minnas spoonfuls "summer in the city"  ..helst i en härjat tandlös  Joe Cocker tolkning..men nej de var för länge sedan. Motionspromenaden hem från västertull var blåsig. Höst. Rätt skönt.


Av Nevermind - 19 augusti 2009 20:44

Idag har jag börjat 3:an. Man börjar bli så pass etablerad att vi treor åtnjuter vissa förmåner. Vi har våra lektioner i ett föredetta konferensrum. Stolarna är stoppade och ergonomiska efter "VIP ryggar".Nya elever har kommit till. Vi berättar om våra intressen och förhör oss om vilken mix av sömn-depressions piller vi står på för dagen. Själv använder jag ingen av dessa droger för dagen vilket väcker viss förvåning.   


Ofta känner man att man inte kommer någonstans när det gäller kunskap o studier. Min inlärningskurva när det gäller teckenspråk är så flak att den aldrig ger känslan av att vara stigande. Men idag när det kom en helt färsk elev som jag skulle presentera mig för o bara möttes av tom blick o utslagna händer... wow jag var för avancerad!! ..fint vänder:  sa jag istället.. det tog skruv. Själv pratade jag inte om något annat än vädret det första året. Idag kan man säga att jag fick den där känslan av att vara störst på lågstadiet.     


     

Av Nevermind - 11 augusti 2009 17:24

Den som haft Meniere i 20 år har inget behov av berg o dal banor. 

Myllret på Avenyn må vara charmigt..men om man bryter ner det i atomer så har egentligen inte avenyn så mycket mer att bjuda på än ovanligt många restauranger på samma gata. De övriga butikena är i princip de samma som du hittar i vilken stad som helst av någolunda storlek.


Det bästa med Götet är inte själva stan utan det som finns utanför ..havet o öarna. Det är inte mycket till skärgård egentligen inte som i östersjön med tusentals öar utkastade.. charmen är mera att det faktiskt är bebott o till och med tokfullt ute på skären. Det är trångt o mysigt som i Stockholms gamla stan men doftar tång o har ett spelande ljus från havet. 


Fotö kan man åka runt längs en enkelriktad slinga o det är fullt bebyggt överallt. Fotö sitter via bro ihop med Hönö o Öckerö. Här har folket två gånger röstat nej till en broförbindelse med Hissingen. En 3:e omröstning är i antågande. Frågan är naturligtvis inte lätt. Att ha färdats med båt över vatten betyder mycket för känslan.       

Av Nevermind - 10 augusti 2009 21:05

GH o jag har nu yterligare en socialklass 3 resa på meritlistan. Vid Nils Erikssons terminal var det som vanligt kaotiskt. Den här delen av Göteborg befinner sig konstant i ombyggnation. Swebus personal gör så gott de kan o tänka sig ..vi fick faktiskt pole position idag ..delvis tack vara att svärfar kände swebusmannen  o för GH hade ett transportverktyg. Extra bussen var mycket skönare än de vanliga bussarna men organisationen var den vanliga slumpmässiga. När vi passerat Jerusalem fick vår man bakom ratten order om att ta av i Husqvarna och att vidare information skulle ges på en "måste veta" basis.


Det var många som ville på i Jönköping o de hade vist inte fått plats på den ordinarie bussen. Mannen vid ratten meddelade att de skulle komma i en taxi till Husqvarna ...sen fick de vist inte plats i en taxi utan de skulle bli två ..men det räckte inte heller så vi fick återvända för att plocka upp de strandsatta. I höjd med Ödeshög kom vi ifatt värsta tokfronten det vräkte ned hejdlöst. Bilden är från östgotaporten ..det var en stackare som gick av här (betänk att detta är mitt ute i ingenting). Bitvis stod bilarna stilla av rädsla för vattenmassorna. Vår man vid rodret gjorde dock stadigt 15-20 knop i omkörningsfilen o passerade kön av fegisar.


Trots allt så blev vi inte smycket mer än en halvtimme sena till vårt kära Peking. Råd till dig som måste Swebus-snåla.. ställ dig inte i kön till de ordinarie bussarna.. du kommer inte få plats där ändå.. var istället vaken på vilken extra buss som kan bli aktuell för just din resa. Extrabussarna är nämligen ofta konfigurerade flera socialklasser högre än Swbuss egna droskor.   

 

Av Nevermind - 10 augusti 2009 20:57

Det är vansinne att köpa en live skiva.. Du har antagligen alla spåren redan o de låter mycket bättre i studion. Det skulle i så fall vara om du var på konserten o vill minnas den utöver tinnitus. Allra mest i behov av en live skiva är väl ändå de som sett konserten från "snålberget". Till och med jag som döv kunde se att man inte skulle höra speciellt bra härifrån men å andra sidan gratis. Bilden ovan är från Madonnas konsert i söndags sedd från Göteborgarnas eget "snålberg"  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nevermind  med Blogkeen
Följ Nevermind  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se