Direktlänk till inlägg 21 april 2013

Hot Road Dreames

Av Nevermind - 21 april 2013 11:19

 

Hot road dreams

Det var ett utslag av entusiasm. Ett impulsivt inköp knutit till tonårsdrömmar. Tummade bilder i fyrfärgstryck från någonstans i Kalifornien. Det skulle bli verklighet. Den utdömda bilen hämtades på släpvagn. Planer gjordes upp skisser ritades. Det dryftades flitigt i vänners lag allt som skulle bli. De första åren gjordes vissa framsteg. Delar som saknades hittades lite här och var.

Sedan kom allt det där som alltid kommer i mellan. Realiteterna har haft olika namn i olika tider. Tidsbrist, för lite pengar, för lite kunskap, ingen ork. De där som skulle hjälpa till att sätta igång allt, de hade gått vidare. Sälj av det där skrotet innan det är för sent, sa de. Det hade nog varit rätt att göra så. Men då har de inte förstått vilken rikedom det varit att få ha den här drömmen kvar. Det kommer aldrig bli som den där bilden för 35 år sedan. Det insikten är både förstådd och accepterad. Ändå har den här allt mer förfallande tingesten haft ett gott syfte. Den har bidragit till ett rikt inre liv. Alla de där perioderna när inget verkat gå åt rätt håll. Då har det varit befriande att återvända till det fuktiga fallfärdiga uthuset. I den tärda plåten finns fortfarande spår av tafatta försök gjorda i ungdom och okunskap. Här vilar all ofullbordad strävan i någon slags frid. Insiktsfullheten över sakers tillstånd oroar inte längre. Den stress som först fanns där när arbetsbördan växte i takt med tilltagande förfall har stillat sig. Bilderna från Kalifornien finns inte kvar på papper. De existerar bara som diffusa minnen. Ändå finns här stora kvalitéer kvar. Drömmen är större nu än förr. Förr ville den bli en bil. Nu är den full tillräcklig bara som en dröm.

Text hämtad från E-Boken Utomparadisiska symptom

Bild skulpturen Hotroad dreames 2011 (såld)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nevermind - 12 maj 2013 09:33

  Åbackarna Motalaström   Åbackarna Motalaström   Det är bara o gå Se fler tolkningar av grönt på fototriss   Hotell i Gamla stan Stockholm Castanea ...

Av Nevermind - 7 maj 2013 11:36


  Svärmorstungan är en blomma som inte riktigt trivs i fångenskap. I mars varje år brukar vi plantera om blommorna. Svärmorstungorna brukar tredubbla sig på ett år. Det är en verkligt livskraftig blomma som inte tvekar att spränga en kruka om den ...

Av Nevermind - 5 maj 2013 12:46

  Vånga kyrka   Vånga missionskyrka ligger fantastiskt på östgötaslätten   Litet Gravkapell inneslutet i stadsmiljö   Länk till fototriss ...

Av Nevermind - 2 maj 2013 19:33


  På allmän begäran så utökar jag nu mitt modellutbud av keramiska bilar. Min kära årerförsäljare Gallerili i Skärskind har längtat efter en PV. För att kunna förverkliga önskan har det jagats modellbilar i lagom storlek. Visst kan man arbeta m...

Av Nevermind - 30 april 2013 10:44


  När utbrända människor går och handlar sker det med ett minimum av ansträngning. Det gäller att plocka upp så lite som möjligt av uttröttande intryck. Blicken riktas ned i vagnen. Med ansträngning checkas notan av punkt för punkt. Det är kans...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nevermind  med Blogkeen
Följ Nevermind  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se